OPIS PROIZVODA

 

Presvlaka:

Presvlaka se skida i izrađena je od rastegljivog platna sir.sastava 100% PES-tretirana Aloeverom.Štepana sa 200 g/m2 PES vatom i netkanim platnom 30 g/m2.obod dušeka je izradjen od platna sir.sastava 40,0% PES ; 60,0%PP.Presvlaka je zatvorena PVC zip zatvaračem.

Ispuna:

Ispuna je napravljena od džepičastog jezgra visine 14 cm gustine opruga veca od 330opr./m2,svaka opruga je posebno obložena u netkano platno , gustine 70 g/m2.Sa obe strane džepičastog zalepljeno je netkano platno gustine 70 g/m2.Sa gornje i donje strane nalazi se 3 cm HR pene gustine 30 kg/m3.,a sa bočnih strana sunđer gustine 25 kg/m3 debljine 6 cm.

UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE I TOLERANCIJE

 

Uputstvo za upotrebu:

Dušek je obavezno okretati tri do četiri puta godišnje radi provetravanja ,podjednakog opterećenja gornjeg i donjeg dela kao i što dužeg trajanja
Proizvod ne sme biti izložen direktnom sunčevom svetlu kao i izvorima toplote bližim od 1 m,preporučena vlažnost vazduha ispod 75%
Dozvoljeno je mašinsko pranje presvlake do 30 stepeni celzijusa,zabranjeno sušenje u mašini za sušenje veša
Za čišćenje proizvoda koristiti mlaku vodu ili isključivo sredstva za održavanje mebla

Tolerancija:

Dozvoljena zaostala deformacija po upotrebnoj površini je 1,5 cm
Dozvoljeno odstupanje u dimenzijama po dužini je +/- 1,5cm, po širini +/- 1 cm, po debljini +/- 1cm

 

SERTIFIKATI I KVALITET

Sva platna su testirana nemačkim Oeko – Tex Standard-om koji podrazumeva da ne sadrže materije štetne po ljudsko zdravlje.

U saradnji sa najvećim i najkvalitetnijim proizvodjačem platna za madrace na svetu “Boyteks” ovaj proizvod je napravljen pomoću premijum Boyteks platna.

Kvalitet kontrolisao Jugoinspekt Beograd – Uverenje o kvalitetu br. 4163